Inventarisatie oude Rooms Katholieke begraafplaats afgerond.

Na de grote groenrenovatie stond voor 2013 de inventarisatie gepland voor het oude R-K. gedeelte van de begraafplaats. Vanwege de ingewikkelde indeling van sommige vakken was het nog een hele uitzoekerij. Daarbij maakte het ontbreken van registers het inventariseren nog lastiger.

Op de plattegrond staan in dit begraafgedeelte de vakken D, E, G, en H ingetekend. Deze graven zijn niet meer aanwezig. Vermoedelijk behoren de in de index genoemde graven 28 en 29 tot vak F.    

De geschiedenis van de R.K. Begraafplaats is iets ouder dan die van de Algemene Begraafplaats. Op 2 mei 1820 vond aan het Emaus 46 de plechtige inwijding plaats van deze begraafplaats. Naast de huidige ingang bevond zich eertijds een pastorie waarachter een schuilkerk lag. Na de ingebruikneming van de St. Joannes de Dooperkerk aan de Hoogstraat, in 1869, werden de panden verkocht en werd er alleen nog van de begraafplaats gebruik gemaakt. Het kapelletje is thans nog in gebruik als kunstenaarsatelier.

Deze oude begraafplaats is thans onderdeel van de Algemene begraafplaats Emaus. Alleen in familiegraven vinden nog bijzettingen plaats. 

Terug